Rijschool Alkema

Beperking

Bent u minder valide of heeft u een beperking en moet u hierdoor in een aangepaste auto rijden dan is onze, speciaal voor verschillende soorten van beperkingen aangepaste, automaat misschien geschikt voor u.

Wij zijn gespecialiseerd in het lesgeven aan mensen die een handicap hebben dat het besturen van de auto wat moeilijker maakt.

Soms kunt u meer dan u denkt!!

Veel mensen die in een zorginstelling zitten of een beperking hebben denken dat het onmogelijk is voor hen om nog een rijbewijs te halen i.v.m. medicijngebruik, psychische verleden, psychische afwijking, of verslavingsverleden. 

Sinds tien jaar begeleid Rijschool Alkema ook deze mensen via zorginstellingen om toch een rijbewijs te halen waardoor veelal de mobiliteit en de kans op werk veel groter wordt.

Het traject bestaat uit een aantal fases en in bijna 80 procent van de gevallen resulteert dit in het behalen van een rijbewijs. De zorginstelling houdt de totale controle en de contacten en afspraken voor rijlessen vinden allemaal plaats via de instelling evenals het financiële gedeelte.

Wij zijn er in getraind om te gaan met mensen die anders zijn dan de doorsnee leerling en weten hoe wij spanningsvelden en conflicten kunnen voorkomen. 

Rijschool Alkema, omdat iedereen anders is.